20161202_102720000_iOS.jpg

Wedstrijdzwemmen Minioren

Wanneer zwemmers het Sterrenplan hebben afgerond en meer gevorderd zijn, stromen zijn door naar het wedstrijdzwemmen. Hiervoor is de Miniorenselectie bedoeld. 

De Minioren (6-12 jaar) kunnen trainen op maandag, woensdag en vrijdag. Er wordt, naast het bevorderen van de conditie, veel getraind op de zwemtechniek. Iedere zwemmer wordt begeleid om zijn/haar persoonlijk doel te bereiken.

Er wordt training gegeven door een grote diverse groep trainers die wordt begeleid door onze coaches. Onze coaches zijn het vaste aanspreekpunt voor de zwemmers en ouders/verzorgers.

Iedere zwemmer zwemt mee met de wedstrijden waar onze vereniging aan deelneemt. Dit zijn wedstrijden in verschillende competities, sprint- en limietwedstrijden. 

Het doel van Olympia is iedereen te kunnen laten zwemmen op zijn/haar eigen niveau. Naast het individuele presteren is het groepsgevoel en vooral het plezier in de sport erg belangrijk in onze vereniging.

 

 

Trainersteam Minioren

Onze coaches en zwemmers vormen samen het trainerstream. Door naast te zwemmen ook trainingen te verzorgen en wedstrijden te begeleiden, werken we met elkaar aan het ontwikkelen van ieders persoonlijke kwaliteiten.Onze zwemmers van de selectie worden opgeleid om hun kennis en vaardigheden door te geven aan de jongere zwemmers. Onder begeleiding van ervaren coaches en vrijwilligers zorgen we ervoor dat iedere zwemmer optimaal wordt begeleid. Door opleiding en samenwerking zet Olympia zich actief in om onze zwemmers naast zwemplezier een deel van persoonlijke ontwikkeling mee te geven die verder gaat dan zwemmen alleen!

Heb je interesse, neem contact met ons op en werk met ons samen aan onze toekomst.

 

Harriette de Weijer Bart Schonenberg Arnold van der Laak
Koen Biemans Jasper Meij Marian van Ommeren
Stefan Hazeleger Latascha Kilian Frederique Stuit
Carmen Kilian Anika Kilian Nienke Verploeg
Cindy Schmitz Rowan Kilian Irene van Gasteren 
Jan-Willem Versluis Jack Beaujon  

 

Wedstrijden minioren

De Minioren zwemmen in de diverse competities waaraan wij als vereniging deelnemen. 

Nationale competitie: Olympia neemt met één ploeg deel in de landelijke B-klasse en met één ploeg in Regio Oost 3e Klasse. ​

Minioren/Junioren/Jeugd/Senioren circuit: We nemen deel met twee teams aan dit circuit. Beide teams komen uit tegen clubs van gelijkwaardige zwemmers. Het circuit beidt veel individuele uitdaging en er wordt gezwommen met series en medaillefinales.

Minioren circuit: Een viertal wedstrijden gezwommen in Culemborg speciaal voor de jonge wedstrijdzwemmers tot en met 12 jaar. Dit zijn medaillewedstrijden.

Sprintwedstrijden: Een viertal wedstrijden die gezwommen worden samen met andere verenigingen uit de regio.

Het deelnemen aan de wedstrijden gebeurt in overleg met onze trainer/coaches. Zij besluiten met zwemmers en ouders/verzorgers aan welke wedstrijden je kan deelnemen.

Maak je interesse kenbaar bij de trainer/coach via het contactformulier.

Leeftijdscategoriën Minioren

De leeftijdsgroep Minioren wordt door de KNZB als volgt gecategoriseerd naar geboortejaar.

Deze categorisering is leidend voor de zwemafstanden kan deelnemen tijdens wedstrijden en voor de klassering in de circuits. 

Seizoen 2017/2018

 Heren
Geboortejaar
Dames
Geboortejaar
 Minioren 1
2011
Minioren 1
2011
 Minioren 2
2010
Minioren 2
2010
 Minioren 3
2009
Minioren 3
2009
 Minioren 4
2008
Minioren 4
2008
 Minioren 5
2007
Minioren 5
2007
 Minioren 6
2006
Junioren 1
2006