66.jpg

Swimkick

Voor de nieuwe jonge leden, in bezit van een B-diploma, biedt ZV Olympia de Swimkick aan. Hierin worden verschillende onderdelen van het zwemmen aangeboden en verbeterd. Per behaald onderdeel ontvang je een oorkonde. De bedoeling is om de jonge zwemmers een goede basis te geven voor het wedstrijdzwemmen.

Een diverse groep trainers samen met onze coaches begeleiden onze zwemmers om deze doelstellingen waar te maken.

De coaches zijn het vaste aanspreekpunt voor de zwemmers en hun ouders/verzorgers.

 

Trainersteam Swimkick

Door naast te zwemmen ook trainingen te verzorgen en wedstrijden te begeleiden, werken we met elkaar aan het ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten.

Onze zwemmers van de selectie worden opgeleid tot zwemtrainer om hun kennis en vaardigheden door te geven aan de jongste zwemmers.

Onder begeleiding van ervaren coaches en vrijwilligers zorgen we ervoor dat iedere zwemmer optimaal wordt begeleid.

Door opleiding en samenwerking zet  Olympia zich actief in om onze zwemmers naast zwemplezier een deel van persoonlijke ontwikkeling mee te geven die verder gaat dan zwemmen alleen.

Heb je interesse, neem contact met ons op en werk met ons samen aan onze toekomst.

Bart Schonenberg Frank Schonenberg
Sanne Ouburg Manon de Ridder
 Thijs de Geus
Haske van Dam 

Wedstrijden Swimkick

Als kinderen hebben meegedaan aan de Swimkickwedstrijden bij RZC willen ze nooit meer iets anders! Ook in het nieuwe seizoen wil RZC weer deze leuke, gezellige en kindvriendelijke zwemwedstrijdjes voor de beginnende zwemmers organiseren.

 

Voor wie niet weet wat het inhoudt:

We beginnen allereerst met een gezamenlijke warming-up op de kant met wat muziek. Vervolgens gaan we inzwemmen met bij elke baan een trainer die uitlegt wat er op het inzwemprogramma staat en hoe je dat moet uitvoeren. Vervolgens gaan we beginnen met de wedstrijd waarbij iedereen zijn eerste afstand zwemt. Dan een korte pauze met een verantwoorde versnapering. Tijdens de pauze wordt er door een voorbeeldzwemmers (elke vereniging levert een oudere zwemmer aan) de techniek oefeningen/leergang van de slag voor gedaan zodat de ouders op de tribune een kijkje in de keuken krijgen en de kinderen weten wat hen te wachten staat. Vervolgens wordt door de zwemmers de 2e afstand gezwommen. Dan een heel kort moment waarbij de voorbeeldzwemmers een “makkelijke” voor de beginners en een moeilijkere voor de gevorderde, oefening laten zien welke tijdens de techniek wedstrijd over 25m moet worden uitgevoerd door de zwemmers. Na de techniekwedstrijd gaan we afsluiten met een spetterende estafette waarbij de trainers als 5e zwemmer meezwemmen in de estafette 4 x 25m, dit voor de extra sfeer!!!

 

De wedstrijd is dus echt voor de jonge zwemmers die nog niet (zo) bekend zijn met de wedstrijdzwemsport. Deze wedstrijden zullen in ons, voor sommige al bekend, nieuwe zwembad “Doelum” in Renkum gezwommen worden.

 

 

Data:   Deel 1             zondag            20 oktober 2019

            Deel 2             zondag            17 november 219

            Deel 3             zondag            12 januari 2020

            Deel 4             zondag            08 maart 2020