ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Nieuwsbrief zomervakantie 2022

Beste leden, ouder(s), verzorger(s),

De laatste Nieuwsflits van dit seizoen. We willen zo aan het eind van het seizoen met de opstap naar het nieuwe seizoen jullie toch nog even een Nieuwsflits sturen om een aantal zaken aan te geven. Terugkijkend op het seizoen kunnen we stellen dat het er vooral één was van opnieuw beginnen. Gelukkig konden we na de winter in stapjes weer volop zwemmen. Een terugkeer naar lekker zwemmen, plezier maken en elkaar weer ontmoeten.

Dat betekende dat het voor de diverse geledingen hier en daar soms best wel een beetje wennen is geweest. Niet alleen voor de zwemmers, maar ook voor de trainers en Zwemcommissie. Maar, omdat we er met z’n allen de schouders onder hebben gezet mogen we echt wel concluderen dat we een succesvol seizoen hebben gehad.

Het jaar hebben we  afgesloten met een fantastisch leuk en goed georganiseerde clubkampioenschappen. Het was voor de organisatie best wel passen en meten om alles voor elkaar te krijgen en we moesten op het laatst een andere scheidsrechter inplannen. Gelukkig heeft Michael Taal die taak helemaal goed ingevuld en is er wat mij betreft een talent ontdekt. Heel veel dank aan iedereen!

Na afloop hebben we aantal jubilerende officials in het zonnetje mogen zetten en mogen verrassen met oorkondes en speldjes van de KNZB voor hun jarenlang en loyale inzet. Met pijn in ons hart hebben we ook afscheid genomen van onze trainer Koen Biemans. Hij was de week ervoor al verrast met een surprise party. Onder leiding van roergangers dochter Nicky en Anika Kilian. Heel leuk gedaan, met een eigen “magazine” als aandenken. Natuurlijk hebben na de clubkampioenschappen gezamenlijk van hem afscheid genomen. Met mooie woorden van Harriëtte de Weijer namens de trainers en fraaie cadeaus voor Koen en Ingrid hebben we hem moeten laten gaan. Waarbij wij hem tot slot hebben geëerd als officieel Lid van verdienste. Ik hoop dat de oorkonde een mooie en blijvende herinnering mag zijn in huize Biemans.

Schermafbeelding 2022 07 13 173213

 

291525373 5200464143352719 6335520440768838908 n 

291640712 5200464246686042 7271118153349417745 n

Verder kijk ik nog even terug op een paar bestuurlijke zaken. We moeten vaststellen dat de coronaperiode diepe sporen in sportief verenigingsland heeft achtergelaten. Ook Olympia is net zoals vele andere verenigingen geraakt door een teruglopend ledenaantal. Daar hebben we in het bestuur en met de leden in onze laatste ledenvergadering uitgebreid over gesproken. Minder leden betekent minder inkomsten en daardoor gaan we zogezegd “in de min” qua resultaat.

Gelukkig hebben we de door de onversaagde inzet van onze penningmeester René Garritsen en de goede samenwerking met Laco ook dit jaar weer uitkeringen vanuit het zogeheten Corona steunfonds ontvangen. Daardoor is onze financiële pijn gecompenseerd en konden we door goed op onze kosten te letten zelfs een stukje daarvan sparen. Alles afwegende hebben we als bestuur besloten om dit overschot in te zetten om de komende tijd te werken aan het herstel van ons ledenaantal. Dat betekent dat we het aantal uren badwater in stand kunnen houden en zonder beperkingen blijven zwemmen en de zeer gewenste nieuwe leden kunnen begroeten. Daarbij hoeven we ook de contributie niet te verhogen, dat is mooi nieuws in deze tijden van stijgende kosten.

Samen met onze trainers en vrijwilligers zal het komende jaar dus in het teken staan van herstel naar meer leden. Dat geeft ons als vereniging de beste basis om gezond en betaalbaar te blijven zwemmen. Ik roep dan ook alle ouders en leden op om ons daarbij te helpen. We zijn samen een prachtige vereniging, de grootste zwemvereniging tussen Gorinchem en Druten. Daar zijn we trots op, maar dat vergt wel dat we allemaal de schouders eronder moeten blijven zetten. Doe dus mee!

Verder is er mooi om te melden dat we na vele jaren van praten en enthousiasmeren uitgenodigd zijn door de gemeente om na te denken over een nieuw zwembad. Het betreft nog een onderzoek en zal nog veel tijd vergen, maar ik hoop natuurlijk dat we stap voor stap dit doel kunnen realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat een nieuw zwembad voor veel aantrekkingskracht gaat zorgen en dus alle kansen zal bieden voor ons als vereniging. Goed nieuws!

Tenslotte wil ik jullie er op wijzen dat we na de vakantie weer een ouderwets zwemkamp organiseren (heb je je al aangemeld?) Verder zal de zwemcommissie zo snel mogelijk na de zomervakantie iedereen informeren over het nieuwe seizoen. Houd daarom je mail en onze webkalender in de gaten.

Sluit ik af met jullie allemaal een plezierige en onbezorgde zomer toe te wensen. Zwem lekker door en we zien elkaar na de vakantie.

Een sportieve groet, Jan van Breda, voorzitter ZV Olympia.

 

 

Afdrukken E-mailadres