ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie, Nationale Zwemcompetitie

Nationale zwemcompetitie deel 1

Afgelopen zaterdag zwommen  in totaal 79 zwemmers het eerste deel van de NZC. Een groep van 41 reisde af naar Doetinchem en 38 zwemmers gingen naar Culemborg. In Doetinchem werden 55 persoonlijke records gezwommen en in Culemborg maar liefst 89. Ook waren er bij beide ploegen veel podium plaatsen.

In Doetinchem werden de dames Manon Vermeulen, Vera van Breda, Sascha Meij en Britt Biemans 2e op de 4x100 vrij. Felicia Emanuelson werd eerste op de 100 school, Jasper Meij 2e op de 400 vrij met een prachtig PR. Ook voor Bart van Eijkelenburg was er een grote verbetering van zijn tijd op deze afstand. Freek van Willigen werd eerste op de 200 school en Rowan Kilian derde. Voor Lance Schroten was er een PR op de 200 school. Ymke Vermeulen werd eerste op de 200 vrij bij de dames en voor Chimene Gommans en Vera van Breda was er een persoonlijk record. Job van Willigen en Jack Beaujon werden resp. tweede en derde op de 100 school en was er een PR voor Robert-Jan Kleijwegt. Op de 50 rug werden Nick Alink en Bart Schonenberg tweede en derde. Felicia wist op de 100 wissel derde te worden. Voor Naomi van de Berg was er een PR op de 100 vlinder en wist Milan Kers op de 200 rug maar liefst 15 seconden van zijn tijd te zwemmen. Elise van der Wielen, Daphne van der Wielen, Esra van Breda, Dewy Sandwijk en Inke Versluis wisten allemaal hun tijd te verbeteren op de 50 vrij. Op de 100 wissel werden Mathijs Takken en Rick van Meenen tweede en derde beide met een mooie verbetering van hun tijd. De 400 vrij werd gewonnen door Romy van Alphen en werd Latascha Kilian derde. Tweede plaats voor Youri Kool op de 100 School en voor Anika Kilian op de 200 school en werd Nicky Biemans derde. Daphne Pippel had een PR op deze afstand. Freek zwom zich naar een eerste plaats op de 100 rug, Ymke werd eerste op de 100 school gevolgd door Britt die tweede werd. Jack en Job werden tweede en derde op de 200 vrij met een mooi PR en ook voor Robert-Jan was er een verbetering van zijn PR op deze afstand. Tweede plaats voor Youri op de 100 wissel en een PR voor Bart van Eijkelenburg, Frank Schonenberg en Jasper. Op de 50 rug werd Romy weer eerste. Op de 100 rug werden prachtige PR’s gezwommen door Naomi en Sacha Lagendijk. Ook grote sprongen op de 100 wissel voor Daphne, Elise, Esra en Dewy. De laatse individuele podiumplaats was er voor Mathijs op de 50 vrij hij werd derde. Wedstrijd werd afgesloten met twee estafettes. De dames zwommen 4x100 wissel. Romy, Felicia, Latascha en Anika werden ruim eerste. Bij de heren 4x100 vrij waren Rowan, Nick, Freek en Youri ook te sterk voor de andere ploegen en werden Bart, Job, Bart en Jasper derde.

In Culemborg wisten Toby Uebersezig, Rick van Leeuwen, Wouter Giessen en Jore Uebersezig zich naar een tweede plaats te zwemmen op de 4x50 wissel. Op de 25 rug was het podium voor Gijs Zwiers, Max van Gasteren en Jelmer Kruijt. Voor Antoin Jonkers, Arjen Overheul en Lotte van Wijk op deze afstand een PR. Laura Ott werd derde op de 50 school ook zo Wiebe Kruijt. Emma van Wijck won de 100 wissel met een mooi persoonlijk record. Kimberley van Maurik werd derde ook zij zwom een snellere tijd. Gijs en Max wisten op de 50 vrij ook wederom een en twee te worden. Wiebe pakte brons op de 25 rug en ging Kimberley ook met brons naar huis op de 50 vrij. Op de 100 school werd Marit Gouwentak tweede. Verder waren er persoonlijke records voor Evi en Jolien van der Burg, Renee en Esmee Burgers, Noah van Est, Melissa Franje, Marit,op alle afstanden!, ook zo  Joyce de Haan, Meryan El Kharbachi, Miranda Koppert, Eline van Leeuwen, Emmy, Kilberley en Romy van Maurik. De laatste ook op al haar afstanden, net als  Yentle van Straaten,  Romy van Ommeren, Laura Ott, Janica Smits, , Femke Vermeulen, Emma van Wijck en Lotte van Wijk. Ook bij de heren vele PR’s en wel voor Leon van de Brug, Sake Galama, Max en Retief van Gasteren, Wouter Giessen, Huibert Hak, Angelo en Antoin Jonkers, Jelmer en Wiebe Kruijt, Rick van Leeuwen(op alle vier de afstanden), Arjen Overheul, Martijn van Tuijl, Jore en Toby Uebersezig, Gijs Zwiers en Kevin de Waal die ook op alle afstanden een persoonlijk record wist binnen te slepen. In Culemborg werd er afgesloten met een estafette 4x50 vrij dames. Drie ploegen van Olympia gingen aan start. De winst ging naar de ploeg van Kimberley, Evi, Janica en Emma. Derde werden Esmee, Joyce, Laura en Miranda. Een mooie afsluiting van de zeer succesvol begin van deze competitie. Tijdens het schrijven van dit verslag is de uitslag van de B-competitie bekend en staat Olympia op een mooie 9e plaats

Afdrukken E-mailadres