ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

  • Home
  • Nieuws
  • Medailleregen op Gelderse B-kampioenschappen

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie, Kampioenschappen

Medailleregen op Gelderse B-kampioenschappen

Dit weekend gingen er 14 zwemmers ZV Olympia naar Arnhem om deel te nemen aan de Gelderse B Kampioenschappen korte baan. De wedstrijd begon voor Olympia met Jasper Meij , Bart van Eijkelenburg en Youri Kool op de 50 school. Alle drie zwommen een mooi persoonlijk record en was er goud voor Jasper en Youri.

Voor Britt Biemans stond er als eerste de 100 vrij op het programma. Zij wist in een hele mooie race maar liefst 3 seconden van haar tijd te zwemmen. Met 109.33 zwom zij van een achtste naar een vierde plaatst. Haar zus Nicky startte ook op deze afstand en wist met een verbetering van haar tijd een gouden plak binnen te slepen. Voor Jack Beaujon werd de 100 vlinder een bronzen race. Rowan Kilian dook onder de 1.10 op deze afstand en won goud, en Bart zwom zijn tweede PR op dit kampioenschap. Persoonlijke records op de 50 rug voor Manon de Ridder , Nienke Verploeg en Anika Kilian. Manon nam zilver mee en Anika goud. Nienke steeg van een twaalfde naar een zesde plaats, mooi resultaat voor de jongste in het senioren programma. Ook Robert-Jan Kleijwegt steeg in de ranglijst op de 50 vrij. Voor Bart, Jasper en Nick Alink een Pr op deze afstand en nam Bart zilver en Nick goud mee naar huis. De medaille regen was nog niet voorbij. Britt wist goud te halen op de 100 school evenals haar zus Nicky. Jack had weer een PR op de 100 rug, ook zo Youri. Voor Britt waren er dit weekend alleen maar PR’s dus ook op de 50 vlinder. Jack wist op de 200 wissel met een prachtig PR goud te behalen en voor Jasper was er zilver. De dag werd afgesloten met twee estafettes. Als eerste mochten Lynn Visschers, Nienke, Nicky en Anika te water op de 4x 100 vrij. De race was super spannend en de dames zwommen van een vijfde plaats naar het goud. Geweldig resultaat voor deze vier. De heren Jasper, Nick, Youri en Rowan kwamen uit op de 4x 100 wissel en wisten zich naar het brons te zwemmen. Op dag één stond Olympia met al die mooie resultaten bovenaan in het medaille klassement.

Zondag begon Manon de Ridder met een PR op de 50 school, en won Nicky goud met ook een verbetering van haar tijd. Op de 100 vrij zwommen Robert-Jan en Nick hun eigen tijd en wist Jasper op de hoogste plek van het podium te komen, weer een gouden race voor een Olympia zwemmer. Britt was ook weer niet te stuiten op dag twee. Zes seconden zwom zij van haar tijd af op de 100 vlinder en was er weer goud voor haar. Anika pakte ook goud op deze afstand. Op de 50 rug zwommen Rowan, Jasper, Bart en Nick alle vier weer sneller dan hun PR en was er brons voor Rowan. Op de 50 vrij behaalden Britt en Nicky beide brons, zwom Manon weer een PR en was er goud voor Anika. Manon Vermeulen wist een mooi persoonlijk record te zwemmen op de 100 rug. Ook Manon de Ridder wist haar tijd te verbeteren op deze afstand en ging daarmee met goud naar huis. De laatste PR dit weekend was er voor Jasper op de 50 vlinder. De afsluiter van dit mooie weekend was voor de heren 4x100 vrij. Rowan, Jasper, Bart en Nick zwommen zoals er het hele weekend werd gezwommen, snel, heel snel! Met zijn vieren wisten zij 2 seconden van hun inschrijftijd te zwemmen en namen zij brons mee naar huis. De zwemmers maar ook de coaches gingen voldaan naar huis in afwachting van het medailleklassement.

Olympia met 16 goud, 3 zilver en 6 brons winnaar van het medailleklassement!

Afdrukken E-mailadres