ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

  • Home
  • Nieuws
  • Informatie avond maandag 5 en 7 september

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie, Kampioenschappen

Gelderse B-Kampioenschappen

Dag twee GBK

Het einde van het zwemseizoen begon vandaag in Arnhem, dag twee van de GBK.

Lynn Visschers begon op de 50 school gevolgd door Nick Alink op de 100 vrij, beide iets boven hun inschrijftijd. Daarna was het de beurt aan Vera van Breda en Britt Biemans op de 100 vlinder. Britt zwom maar liefst 9 seconden van haar tijd en werd tweede. Vera zwom een mooi PR, ruim 4 seconde, zij werd vijfde. Ook voor Nicky Biemans en Anika Kilian werd deze afstand een succes. Nicky zwom 6 seconden van haar tijd en werd tweede en Anika verbeterde haar tijd met ruim 1 seconde haar tijd van 1.13.37 was goed voor goud. Op de 50 rug was er een mooi seizoens PR voor Nick. De estafette 4x100 vrij voor de jongste meiden Vera, Manon Vermeulen, Britt Biemans en Manon de Ridder was een prachtige race van de meiden. Vera en Manon zwommen 7 seconden sneller dan hun PR en Britt wist 3 seconden onder haar tijd te zwemmen. De dames eindigden met een verschil van drie tienden op de vierde plaats. Daarna mochten de mannen Job van Willigen, Rowan Kilian, Bart van Eijkelenburg en Jasper Meij de strijd op de 4x100 wissel aangaan. Job startte met een PR (-1), gevolgd door Rowan (-3), Bart (-1) en Jasper (-2, 59.28! onder de minuut).Eindresultaat… met een halve baan voorsprong op nummer twee goud voor deze mannen. OP de 100 school een tijdsverbetering voor Robert-Jan Kleijweght, hij werd vierde, en voor Jasper, hij won goud. Ook Nick zwom deze afstand en met een seizoens PR zwom hij naar brons. Voor Britt en Vera was er ook een PR op de 100 rug. Nick wist op zijn laatste afstand van dit weekend de 50 vlinder zijn vierde medaille binnen te slepen, seizoens PR en brons. Nicky Biemans zwom de laatste individuele van dit weekend. Zij kwam aan start op de 200 wissel. Met een prachtig opgebouwde race wist zij met een PR van 5 seconden als tweede aan te tikken. De GBK en ook dit seizoen werd afgesloten met de estafette dames 4x100 wissel. Als jongste groep , gingen Manon, Nicky, Anika en Lynn de strijd aan. Ze deden zeker niet onder voor de rest en wisten zich van een vijfde naar een mooie vierde plaats te zwemmen. Met 21 Medailles en 22 persoonlijke records zijn de coaches meer dan tevreden huiswaarts gegaan.

Al met al een mooi weekend weer voor Olympia. Op de NJJK, GBK en de clubkampioenschappen van ZC 90 prachtige resultaten. Nog een paar weken trainen, dan lekker vakantie voor iedereen en eind augustus weer vol frisse moed beginnen aan een nieuw seizoen.

Afdrukken E-mailadres