ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

  • Home
  • Nieuws
  • Nationale Jeugd en Gelderse B-Kampioenschappen

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie

Slot Nationale B-Competitie

Het slot van de Nationale Competitie 2015/2016

Vandaag te Alblasserdam werd het laatste deel van de B-competitie gezwommen.

De ploeg was vandaag wat uitgedund maar des al niet te min wisten de zwemmers vele PR’s, ereplaatsen en mooie punten te scoren. In deze landelijke competitie staat de ploeg tot nu op een mooie 10e plaats (van de 31 deelnemende ploegen), weet zeker dat Olympia na vandaag deze positie zal behouden. Het was vooral voor de oudere zwemmers een zwaar programma met oa de 200 wissel en 200 vlinder op het programma. Een snel wedstrijd met weinig rust tussendoor. Naast techniek en kracht werd ook het mentale deel van de zwemmers op de proef gesteld. Jezelf weer helemaal oppeppen voor de volgende race als je net het water uit komt..die knop moet om en weer verder. De wedstrijd begon met de estafette 4x200 vrij voor de heren. Freek van Willigen, Jasper Meij, Remco van Eck en Youri Kool wisten met 14 seconden sneller dan hun inschrijftijd als tweede aan te tikken. Verder waren er nog hele mooie persoonlijke records voor: Twan Bakker (100school), Jack Beaujon (200 vrij en 100 school), Britt Biemans(200 vrij), Nicky Biemans(100 rug), Bart van Eijkelenburg (100rug en 200 school), Felicia Emanuelson(200 vlinder), Kjetil van Gasteren(100 vrij), Milan Kers(100 vrij en 50 vlinder), Latascha Kilian(200 vlinder), Rowan Kilian(50 vrij), Robert-Jan Kleijwegt (200 vrij en 100 school), Jasper Meij(100 vrij), Sascha Meij(100 vrij en 50 vlinder), Frederique Stuit(200 rug), Manon Vermeulen(200 vrij), Maud Verploeg(100 vrij en 50 vlinder), Lynn Visschers(200 rug), Ine Wijna(200 vrij en 100 school), Freek van Willigen(200 vrij en 200 rug) en Job van Willigen(100 school). Verder waren er voor de zwemmers van Olympia ook ereplaatsten en wel voor: Romy van Alphen, Jack, Nicky, Anika, Latascha, Youri, Manon de Ridder, Frederique, Freek ,Job, 4x50 vrij jongens en 4x100 wissel meisjes. Allemaal mooie resultaten. Bart Schonenberg, Nienke Verploeg, Thijs de Geus en Sophie van Heezik zwommen rond hun eigen tijden deze wedstrijd. Het kan en hoeft niet altijd een PR te zijn, juist de stabiliteit is zo belangrijk. Wat ook zeker vernoemd mag worden zijn de prestaties van de ‘oudere’ zwemmers. Zij die al jaren zwemmen bij Olympia en een voorbeeld zijn voor alle jonge zwemmers. Elke keer weten ze zichzelf weer uit te dagen en seizoen PR’s te zwemmen. Iris Ebben die een mooie tijd neerzette op de 200 vlinder en haar tijd op de 50 vrij wist te verbeteren. Ook Edwin van Eck en broer Remco en Thom Versteegh wisten snellere tijden te zwemmen. Juist deze groep naast de jonge zwemmers maakt dat Olympia het zo goed doet in de competities.

Afdrukken E-mailadres