ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Minioren

Minioren circuit en lange afstand

Dit weekend was weer een mooi zwemweekend. Zaterdag in het nieuwe bad in Culemborg zwommen de minioren allemaal naar nieuwe persoonlijke records en zondag was er in Tiel de lange afstand wedstrijd waar nieuwe uitdagingen lagen en ook hier werd er door iedereen erg goed gezwommen.

Kijk voor een foto impressie in bijgaande album: http://1drv.ms/20mgr7X

Twan Bakker zwom zaterdag de 200 vrij en de 200 wissel. Op beide afstanden verbeterde hij zijn tijd en won brons op de vrij. Jack Beaujon verbeterde zijn tijd op de 200 wissel, ook voor hem brons. Naomi van de Berg zwom voor het eerst de 400 vrij en zette een mooie tijd 7.15.54 neer. Ook winst voor haar op de 100 wissel.Britt Biemans ging voor zilver op de 200 wissel met een nieuw PR. Ook Esra van Breda ging met zilver naar huis, deze was voor haar 100 wissel.Kjetil van Gasteren wist zijn tijd op de 50 vrij te verbeteren en won daarmee goud. Thijs de Geus werd tweede op de 200 rug (PR). Sophie van Heezik werd met 7.01.72 derde op de 400 vrij.Angelo Jonkers wist een PR te behalen op de 50 vrij en 100 wissel. op de laatste afstand werd hij tweede. Ook nieuwe persoonlijke records voor Robert-Jan Kleijwegt (200 rug), Rick van Meenen (50 vrij), Sascha Meij (200 wissel) en Ine Wijna (200 rug en 200 wissel). De laatste PR's en medailles waren er voor Mathijs Takken ( 3e 50 vrij), Maud Verploeg (2e 100 wissel), Elise van der Wielen (2e 50 vrij) en Job van Willigen (2e 200 wissel).

In Tiel gingen 14 zwemmers van Olympia aan start. Manon de ridder mocht de spits afbijten op de 200 vrij waar zij haar tijd verbeterde met maar liefst 12 seconden. Later zwom zij ook een PR op de 200 rug. Bart van Eijkelenburg wist zijn tijd te evenaren op de 200 vrij en zwom later voor het eerst de 800 vrij in een hele mooie tijd van 10.20.66. Manon Vermeulen zwom de 200 rug en de 400 vrij voor het eerst en ook zij zette hele mooie tijden neer.Bart Schonenberg zwom in een mooi gedoseerde race 3 seconden van zijn tijd op de 200 rug. Thijs de Geus zwom de 400 vrij en Anika Kilian en Nicky Biemans de 400 wissel. Alle drie deden ze precies wat de coaches van hen verwachtten, tevredenheid alom. Vera van Breda en Britt Biemans gingen de uitdaging van 800 vrij aan. Beide zwommen een mooie constante race wat resulteerde in hele mooie eindtijden. Latascha Kilian wist haar tijd op deze afstand te verbeteren met ruim drie seconden.Deze wedstrijd werd afgesloten met de 1500 vrij. 60 Banen zwemmen, doseren, volhouden en doorgaan. Freek van Willigen, Jasper Meij, Nienke Verploeg en Frederique Stuit gingen deze uitdaging aan en met succes. Onder aanmoediging van coaches en ploeggenoten werd er constant gezwommen en vooral geknokt. Freek wist de grens van 20 minuten te zwemmen, Frederique 20 minuten en 48 seconden, Nienke 21 minuten en 19 seconden en Jasper wist vriend en vijand te verrassen met een tijd van 19 minuten en 26 seconden. Dit weekend stond in teken van uitdagingen en lange afstanden. Alle zwemmers hebben laten zien beide aan te kunnen.

 

 

Afdrukken E-mailadres