ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

  • Home
  • Nieuws
  • Nationale Jeugd en Gelderse B-Kampioenschappen

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie, Minioren

Nationale B competitie deel 3

Dit weekend stond in teken van de nationale competitie. De ene groep zwemmers van Olympia vertrok naar Alblasserdam de andere groep bleef dichterbij huis en zwom in Geldermalsen hun wedstrijd. In Alblasserdam begon het met de estafette 4x200 vrij voor de dames Romy van Alphen, Felicia Emanuelson, Frederique Stuit en Latascha Kilian, een tweede plaats was het resultaat.

Daarna kwamen de jongste dames aan start op de 100 school. Hier begon de PR regen. Voor Maud Verploeg, Sascha Meij, Sophie van Heezik, Manon Vermeulen en Kim Klaassen allemaal ruime verbeteringen van hun tijd. Ook op de 50 rug later in de middag voor alle vijf een PR.Kjetil van Gasteren kwam uit op de 100 school en 50 rug. Op de laatste afstand zwom hij een mooie nieuwe tijd. Manon de Ridder werd eerste op de 100 rug met een nieuw PR. Ook voor Sandy Klaasen, Britt Biemans en Vera van Breda een PR op deze afstand. Zij gingen ook te water voor de 200 school. Een pittige afstand die voor allemaal goed verliep… Vele seconden werden er van hun oude tijden af gezwommen en voor Manon een tweede ereplaats ze werd derde. Ook Job van Willigen, Twan Bakker, Robert-Jan Kleijwegt en Jack Beaujon zwommen de 200 school. Twan zwom zijn eigen tijd en voor Job, Jack en Robert-Jan een PR en zij werden respectievelijk 2e, 3e en 4e. Op de 100 rug was er ook een PR voor Twan, Jack en Robert-Jan. Jasper Meij, Bart van Eijkelenburg, Lance Schroten , Thijs de Geus, Nicky Biemans en Anika Kilian zwommen de 100 vrij en 200 wissel. Voor Jasper, Bart en Lance een PR op de 200wissel. Voor Anika een PR op de 100 vrij en op beide afstanden werd zij eerste. Nicky werd tweede op de 100 vrij en derde op de wissel. Marieke Verweij de Geus zwom ook de 100 vrij en had hier een mooi PR. Voor Freek van Willigen, Rowan Kilian, Frederique Stuit, Lynn Visschers , Daphne Pippel en Nienke Verploeg stond de 100 vlinder en 200 wissel op het programma. Voor Freek, Daphne en Frederique een PR op de 100 vlinder en op de 200 wissel zwommen Freek en Nienke sneller dan hun inschrijftijd.

Voor de oudste zwemmers Romy, Felicia, Latascha, Iris Ebben, Youri Kool, Bart Schonenberg, Remy Ebben en Remco van Eck was er een zwaar programma. 100 Vrij, 200 rug, 200 school en 50 vlinder. Romy werd tweede op de 200 rug en derde op de 50 vlinder. Latascha werd derde op de 200 school. Op deze afstand werd Felicia eerste met een PR. Ook op de 50 vlinder zwom zij een PR. Bart zwom een PR op de 200 school en 50 vlinder. Youri zwom naar een PR op de 200 school en 200 rug. Zijn tijd op de 200 rug was ook gelijk weer een clubrecord voor Youri.

Met de vele ereplaatsen, PR’s en andere snelle tijden hebben ze met zijn allen wederom mooie punten gescoord in deze nationale competitie.

Afdrukken E-mailadres