ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

  • Home
  • Nieuws
  • Informatie avond maandag 5 en 7 september

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie, Minioren, Swimkick

Informatie avond maandag 5 en 7 september

Informatie avond maandag 5 en 7 september

Aanstaande maandag 22 augustus, beginnen de trainingen en daarna vanaf 15 september starten ook de wedstrijden weer.

Om de gang van zaken rondom trainingenen wedstrijden nader toe te lichten nodigen wij zwemmers en ouders uit voor een informatieuurtje. 

Wanneer:

Swimkick: Voor alle zwemmers die zwemmen op woensdgag 18.30 uur tot 19.15 uur op woensdag 07 september voorafgaand aan de training van 17.45 tot 18:30 uur.

Minioren: Voor alle zwemmers (minioren) die zwemmen op de maandag van 18.30 uur tot 19.30 uur en/of vrijdag van 17.30 uur tot 18.30 uur vindt de bijeenkomst plaats op maandag 05 september van 19:30 uur tot 20;15 uur.

Junioren en Senioren: Voor de junioren, jeugd en senioren is de bijeenkomst op maandag 5 september van 20:30 uur tot 21:15 uur.

Waar

In de hal van het zwembad.

Wij hopen jullie en je ouders allemaal te zien!

Afdrukken E-mailadres

Nieuwsbrief zomervakantie 2022

Beste leden, ouder(s), verzorger(s),

De laatste Nieuwsflits van dit seizoen. We willen zo aan het eind van het seizoen met de opstap naar het nieuwe seizoen jullie toch nog even een Nieuwsflits sturen om een aantal zaken aan te geven. Terugkijkend op het seizoen kunnen we stellen dat het er vooral één was van opnieuw beginnen. Gelukkig konden we na de winter in stapjes weer volop zwemmen. Een terugkeer naar lekker zwemmen, plezier maken en elkaar weer ontmoeten.

Dat betekende dat het voor de diverse geledingen hier en daar soms best wel een beetje wennen is geweest. Niet alleen voor de zwemmers, maar ook voor de trainers en Zwemcommissie. Maar, omdat we er met z’n allen de schouders onder hebben gezet mogen we echt wel concluderen dat we een succesvol seizoen hebben gehad.

Het jaar hebben we  afgesloten met een fantastisch leuk en goed georganiseerde clubkampioenschappen. Het was voor de organisatie best wel passen en meten om alles voor elkaar te krijgen en we moesten op het laatst een andere scheidsrechter inplannen. Gelukkig heeft Michael Taal die taak helemaal goed ingevuld en is er wat mij betreft een talent ontdekt. Heel veel dank aan iedereen!

Na afloop hebben we aantal jubilerende officials in het zonnetje mogen zetten en mogen verrassen met oorkondes en speldjes van de KNZB voor hun jarenlang en loyale inzet. Met pijn in ons hart hebben we ook afscheid genomen van onze trainer Koen Biemans. Hij was de week ervoor al verrast met een surprise party. Onder leiding van roergangers dochter Nicky en Anika Kilian. Heel leuk gedaan, met een eigen “magazine” als aandenken. Natuurlijk hebben na de clubkampioenschappen gezamenlijk van hem afscheid genomen. Met mooie woorden van Harriëtte de Weijer namens de trainers en fraaie cadeaus voor Koen en Ingrid hebben we hem moeten laten gaan. Waarbij wij hem tot slot hebben geëerd als officieel Lid van verdienste. Ik hoop dat de oorkonde een mooie en blijvende herinnering mag zijn in huize Biemans.

Schermafbeelding 2022 07 13 173213

 

291525373 5200464143352719 6335520440768838908 n 

291640712 5200464246686042 7271118153349417745 n

Verder kijk ik nog even terug op een paar bestuurlijke zaken. We moeten vaststellen dat de coronaperiode diepe sporen in sportief verenigingsland heeft achtergelaten. Ook Olympia is net zoals vele andere verenigingen geraakt door een teruglopend ledenaantal. Daar hebben we in het bestuur en met de leden in onze laatste ledenvergadering uitgebreid over gesproken. Minder leden betekent minder inkomsten en daardoor gaan we zogezegd “in de min” qua resultaat.

Gelukkig hebben we de door de onversaagde inzet van onze penningmeester René Garritsen en de goede samenwerking met Laco ook dit jaar weer uitkeringen vanuit het zogeheten Corona steunfonds ontvangen. Daardoor is onze financiële pijn gecompenseerd en konden we door goed op onze kosten te letten zelfs een stukje daarvan sparen. Alles afwegende hebben we als bestuur besloten om dit overschot in te zetten om de komende tijd te werken aan het herstel van ons ledenaantal. Dat betekent dat we het aantal uren badwater in stand kunnen houden en zonder beperkingen blijven zwemmen en de zeer gewenste nieuwe leden kunnen begroeten. Daarbij hoeven we ook de contributie niet te verhogen, dat is mooi nieuws in deze tijden van stijgende kosten.

Samen met onze trainers en vrijwilligers zal het komende jaar dus in het teken staan van herstel naar meer leden. Dat geeft ons als vereniging de beste basis om gezond en betaalbaar te blijven zwemmen. Ik roep dan ook alle ouders en leden op om ons daarbij te helpen. We zijn samen een prachtige vereniging, de grootste zwemvereniging tussen Gorinchem en Druten. Daar zijn we trots op, maar dat vergt wel dat we allemaal de schouders eronder moeten blijven zetten. Doe dus mee!

Verder is er mooi om te melden dat we na vele jaren van praten en enthousiasmeren uitgenodigd zijn door de gemeente om na te denken over een nieuw zwembad. Het betreft nog een onderzoek en zal nog veel tijd vergen, maar ik hoop natuurlijk dat we stap voor stap dit doel kunnen realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat een nieuw zwembad voor veel aantrekkingskracht gaat zorgen en dus alle kansen zal bieden voor ons als vereniging. Goed nieuws!

Tenslotte wil ik jullie er op wijzen dat we na de vakantie weer een ouderwets zwemkamp organiseren (heb je je al aangemeld?) Verder zal de zwemcommissie zo snel mogelijk na de zomervakantie iedereen informeren over het nieuwe seizoen. Houd daarom je mail en onze webkalender in de gaten.

Sluit ik af met jullie allemaal een plezierige en onbezorgde zomer toe te wensen. Zwem lekker door en we zien elkaar na de vakantie.

Een sportieve groet, Jan van Breda, voorzitter ZV Olympia.

 

 

Afdrukken E-mailadres

Start zwemseizoen 2021-2022

De zomervakantie is voorbij en is het fijn om te mogen melden dat we weer ongedwongen en zonder beperkingen kunnen gaan zwemmen.

Dit betekent dat we maandag 30 augustus 2021 als vanouds starten met de zwemtrainingen.

Wel vragen we een ieder om de basisregels rondom de hygiëne goed in acht te blijven nemen, maar verder gelden er geen regels en protocollen meer.

Zoals gebruikelijk bij de aanvang van een nieuw seizoen staan er allerlei zaken op de agenda. Denk aan het mogelijkerwijs veranderen van zwemgroep of tijd en natuurlijk het kamp. Als het goed is, is iedere zwemmer op de hoogte van zijn of haar mogelijke wijziging. Maar mocht dit onduidelijk zijn, vraag het na bij je trainer/coach. Via het webformulier kun je hen een berichtje sturen.

Nieuwsbrief

Verder heeft iedereen een nieuwsbrief ontvangen waarin de meest belangrijke zaken worden toegelicht vanuit de verschillende commissies. Heb je vragen laat het ons weten.

Zwem-4-daagse

Speciaal wil ik melden dat we dit jaar meedoen met een heel bijzondere Zwem-4-Daagse. Samen met Laco en Knzb hebben we dit verbonden aan de Maarten van de Weijden Foundation en zorgen dat alle opbrengsten daaraan ten goede komen. Maarten maakt in die dagen lopend en fietsend een ronde door Nederland en zal ons ook bezoeken. Dus doe mee, steun dit goede doel en begin dit seizoen goed met work-out van 4 dagen zwemmen.

Gezocht trainers en vrijwilligers

Een belangrijke mededeling is dat onze trainer/coach Koen Biemans heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen. Dat is niet alleen spijtig, omdat Koen zich in de afgelopen jaren met veel enthousiasme en toewijding voor ons heeft ingezet, maar ook omdat we daarmee een probleem hebben met voldoende trainers om onze selectie te begeleiden.

Daarom nogmaals een zeer dringende oproep om je als trainer aan te melden. Weet dan dat je dit nooit alleen hoeft te doen en we je begeleiden. We werken er hard aan en streven er juist naar om met een groep trainers deze klus te klaren. Zo staan we samen sterk en is de belasting per persoon te overzien.

Meld je aan en laat onze zwemmers niet in de steek!

Afdrukken E-mailadres

Selectie, Trainingen, Nieuws, Minioren, Swimkick, Bestuur, Masters

Herstart zwemmen vanaf 19-05-2021

Na lang wachten en hopen is dan eindelijk zover.

Vanaf woensdag 19 mei worden de zwembaden weer geopend en mogen we als vereniging weer zwemmen.

Dat is natuurlijk heel erg goed nieuws en onze trainers en vrijwilligers kunnen niet wachten om weer met jullie aan de slag te gaan.

Maar zoals de premier heeft aangekondigd, moeten we nog wel een klein voorbehoud maken. De zogeheten “pauzeknop” kan begin volgende week nog worden ingedrukt en daarmee wordt deze versoepeling uitgesteld. Echter we kunnen ook niet wachten tot het laatste moment om jullie te informeren, zodat jullie en wij ons kunnen voorbereiden op deze heropening. Houd daarom de nationale berichtgeving in de gaten en wij zullen jullie via mail, facebook en onze website informeren.

Protocol:

Het zwemprotocol is aangepast in lijn met de nieuwe richtlijnen van de overheid, maar vergt nog afstemming met het zwembad om de laatste details in te vullen. De actuele versie is bijgevoegd en staat ook op onze website. Daar vind je ook de actuele trainingstijden en verdeling naar leeftijd van iedere zwemgroep.

Onze insteek is om ons laatste zwemprotocol het handhaven, maar daarbij de groepsgrootte voor leden vanaf 18 jaar van 20 naar 30 personen uit te breiden. Dit betekent voor de selectie en masters dat we met meer zwemmers tegelijk kunnen zwemmen. Let wel, we moeten op deze verruiming nog finaal akkoord krijgen, maar we denken dat het mogelijk is. Daarbij hoort ook ons nadrukkelijk verzoek aan een ieder de afstandsregels in en rondom het bad goed op te volgen. Doe dit voor jezelf en je medelid, zodat we veilig kunnen blijven zwemmen.

Lees dus het protocol aandachtig door en bespreek dit als ouder/verzorger met onze jongere zwemmers, zodat we voorbereid en soepel van start kunnen gaan.

Samengevat betekent dit het volgende:

  1. Alle leden tot en met 17 jaar kunnen zonder beperkingen weer zwemmen.
  2. Voor leden vanaf 18 jaar gelden beperkingen. Dit betekent dat er met maximaal 6 personen per baan en 30 zwemmers per keer in dezelfde ruimte kan worden gezwommen.
  3. Er zijn geen wedstrijden.

Heb je nog vragen, laat het ons weten. Je kunt daarvoor met het aanspreekpunt van jouw zwemgroep contact opnemen. De contactgegevens staan op onze website bij iedere zwemgroep vermeld.

We wensen jullie opnieuw weer veel zwemplezier!

 

Attachments:
FileDescriptionFile sizeCreated
Download this file (Protocol Verantwoord zwemmen ZV Olympia per 19-05-2021.pdf)Protocol Verantwoord zwemmen ZV Olympia per 19-05-2021.pdf 1036 kB2021-05-13 11:12

Afdrukken E-mailadres