DSC8011_50.jpg

Recreatief zwemmen

Voor alle volwassenen die niet aan wedstrijdzwemmen of waterpolo willen doen, maar wel onder begeleiding willen zwemmen, is er de mogelijkheid om bij ons recreatief, maar niet minder intensief, te zwemmen. Ieder zwemt op zijn of haar niveau. De sfeer is ontspannen en ongedwongen. We gaan er natuurlijk voor om iedereen een uur lekker sportief bezig te houden.

Wat gebeurt er tijdens Trimzwemmen?
De trainingen worden verzorgd door verschillende trainers binnen de groep, ondersteund door de trainers van de wedstrijdafdeling. In principe zwemmen we alle slagen. Dat betekent schoolslag, rugcrawl, borstcrawl en ook een klein beetje vlinderslag.

We besteden aandacht aan de techniek van de diverse zwemslagen, maar daarnaast is het ook de bedoeling dat de conditie op peil blijft en liefst nog verbetert. Daarom zwemmen we twee keer per jaar een coopertest om dit te meten. Tussendoor doen we af en toe wat ontspanningsoefeningen, die niet zo zwaar zijn, met bijvoorbeeld een bal of andere hulpstukken.

Het niveau varieert van een aardig tempo tot wedstrijdsnelheid. De sfeer is ontspannen, het effect op je lichaam is beslist merkbaar. Werk je in wisseldiensten of kun je niet iedere week, dan is dat voor ons geen probleem. Je bent evengoed van harte welkom.

Trainers Team Recreatief Zwemmen

Binnen deze groep wordt er onderling gerouleerd m.b.t. het training geven.

Zij worden hierin ondersteund door de trainers en coaches van de selectie.